Fotograf Linnéa Sundberg

Om mig

Foto: Anna Celina Mikaelsson

Fotografi ligger mig varmast om hjärtat och det är något jag känner mig tryggast med. Min Nikon sitter nästan alltid fastklistrad på mig. Vad vore ett liv utan den? När jag köpte min Nikon 2008 blev jag mer och mer fascinerad utav bildens värld och vad mycket fint det finns att fota där ute i världen. Skriva det kan jag också. Redan på gymnasiet visste jag att jag ville bli journalist.

När jag frilansar gör jag det både åt privatpersoner och företag. Jag arbetar främst med porträttfotografering och bildjournalistik, men är också villig att ta uppdrag inom journalistiken. Mina huvudsakliga ämnen är dokumentär, resor, porträtt, familj och kultur. Jag har min bas i Stockholm.

Mitt andra stora intresse efter att skriva och fota är kultur, jag gillar att gå på bio, teater och konserter. Förutom det tycker jag om att besöka caféer och testa olika tesorter samt åka ut till skärgården där jag är uppväxt. Min familj och mina vänner brukar beskriva mig som en glädjespridare, samt noggrann och ambitiös.

Utbildning:
Digital Fotografi på distans, Hällefors Folkhögskola.
Två åriga Reportagelinjen, Tollare Folkhögskola, Nacka.
Mediaprogrammet, inriktning textkommunikation, Kärrtorps Gymnasium, Stockholm.